Gi en gave
Radiolytter Haile Jelekeba har blitt inspirert til å jobbe som evangelist blant Oromo-folket i Etiopia, takket være kristne radiosendinger fra Noreas samarbeidspartner (Illustrasjonsfoto).
Radiolytter Haile Jelekeba har blitt inspirert til å jobbe som evangelist blant Oromo-folket i Etiopia, takket være kristne radiosendinger fra Noreas samarbeidspartner (Illustrasjonsfoto). Norea

Inspirert gjennom radio til å tjene Gud

Radiosendingene til Evangeliets Røst, som Norea er engasjert i, har forandret livet til Haile Jelekeba. Nå vil han tjene som evangelist blant Oromo-folket i Etiopia.

Haile Jelekeba vokste opp i en kristen-ortodoks familie, men hadde ikke kunnskap om kristendommen. I mange år forsøkte han likevel å være en troende ved å respektere den religiøse arven hans forfedre hadde gitt ham.

Ny retning

Evangeliets Røst er radioarbeidet til den lutherske kirken i Etiopia, som Norea støtter og koordinerer. Radioen fungerer som kirkens forlengede arm. Etiopere regnes for å være svært sosiale, og rykter om gode radioprogrammer sprer seg derfor fort. Jelekeba fikk gjennom en venn høre om programmene til Evangeliets Røst, og livet tok dermed en ny retning.

– Min venn ga meg det rådet at dersom jeg ville lære om Bibelen, burde jeg høre på radioen. Vennen min er ortodoks kristen, og jeg lurte derfor på hvorfor han anbefalte en protestantisk radio. Det virket som om han utvidet sine bibelkunnskaper ved å lytte, forteller Jelekeba.

Stor læringsverdi

Det tok tid for ortodoks-kristne Jelekeba å vende seg til den evangelisk-lutherske vinklingen på programmet. Likevel ble han etter hvert fast lytter til Evangeliets Røst. Han har fått stort utbytte av programmene på språkene Afaan Oromo og amharisk, som han mener han stor læringsverdi.

– Jeg startet med å høre på bibelundervisningen, slik min venn rådet meg til. Programmene setter også fokus på kvinner og barn og sosiale og helsemessige aspekter rundt HIV/AIDS. Lytterne kan dessuten komme med innspill når det gjelder hva som sendes, sier Jelekeba.

Forandrer kvinnesyn

Sendingene til Evangeliets Røst tar også opp menneskerettigheter, noe som bidrar til å forandre det tradisjonelle kvinnesynet i Etiopia.

– Radioen har lært meg at samfunnet burde anerkjenne at kvinner har like rettigheter som menn. I min kultur blir ikke kvinner behandlet som menn, fastslår Jelekeba.

Veiledet av Den Hellige Ånd

Jelekeba anser Den Hellige Ånd som hans største veileder når det gjelder valg av framtid.

– Den Hellige Ånd leder meg til sannheten, og beskytter meg fra å falle i synd. Han har inspirert meg til å tjene Gud som en evangelist blant Oromo-folket i Etiopia. Ingen burde dø uten å kjenne Jesus Kristus! Den lokale kirken imøtekom ønsket mitt, og sendte meg til Gidada bibelskole i Dembidolo. Der studerte jeg i to år. Etter utdanningen startet jeg å tjene Herren i min lokale kirke som evangelist. Jeg vil derfor alltid huske på radioevangeliseringsarbeidet i mine bønner, avslutter Jelekeba.

Les våre nyeste artikler om Mediemisjon
Frelse gjennom et åpent vindu
Hun var landsbyens trollkvinne. En dag dukket hun opp i den lokale kirka.
Les mer
Pastor "på boks"
De lever under krevende forhold. Likevel er det kirkevekst. Hvordan er det mulig?
Les mer
Stemmen i mediespilleren
Han gikk fra å være en ung, ivrig hinduist til å bli R-folkets bibellærer.
Les mer
Evangeliet rett i øret
India er verdens mest folkerike land. Landet topper også lista over antall unådde folkegrupper.
Les mer
God påske!
Synden er sonet, gjelden betalt og døden beseiret.
Les mer
I Guds kraft og ved Hans nåde
På tross av hardt åndelig klima var det noen som ikke lot seg skremme.
Les mer
Nå er det deres tur
På en av Indonesias mange øyer bor en folkegruppe på 1,5 millioner mennesker.
Les mer
Gratulerer med dagen!
"Norea-stemmen" framfor noen, Asbjørn Kvalbein, runder 80.
Les mer
Fra svart magi til verdens lys
Frykt preget livet til den indiske familien. En dag fikk de besøk.
Les mer
Viktig samling
Mange unge brenner for misjon. I helga samles noen av disse til konferanse.
Les mer
De minst nådde
Hva er en unådd folkegruppe, hvem er de og hvor finnes de?
Les mer
Guds forunderlige finger
En kvinne i Norge blir minnet på noe. I en annen del av verden blir dette til et bønnesvar.
Les mer

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding