Gi en gave
Beltu* levde i 20 år med fødselsskader, som er en tabubelagt lidelse i Etiopia. Gjennom Håpets kvinner fikk hun både fysisk og åndelig helbredelse (Illustrasjonsfoto).
Beltu* levde i 20 år med fødselsskader, som er en tabubelagt lidelse i Etiopia. Gjennom Håpets kvinner fikk hun både fysisk og åndelig helbredelse (Illustrasjonsfoto). Norea

Fikk kjenne at hun er elsket

I 20 år levde etiopiske Beltu* med skammen hun aldri fortalte familien om. Gjennom Noreas kvinnearbeid fikk hun hjelpen og kjærligheten hun trengte.

Beltu* bor i Etiopia sammen med sin familie, som er bønder. Hun giftet seg som 20-åring, og fikk seks barn, hvorav fem av dem overlevde. Beltu fikk livmorfremfall etter sin sjette fødsel, men gikk ikke til legen eller sykehuset. 

– Vi manglet penger, og derfor måtte jeg lide med dette i 20 år. Jeg trodde ikke at det fantes hjelp, forklarer Beltu. 

En forbannelse

I Etiopia er fødselsskader i flere tilfeller et tabubelagt tema. Derfor fikk Beltu ingen hjelp eller informasjon som kunne bedre situasjonen hennes, verken fra myndighetene eller fra kirkene i lokalsamfunnet hennes. 

– Problemet var en forbannelse. Jeg kunne ikke sitte som andre mennesker, fordi klærne berørte livmoren min. Jeg blødde hele tiden. Om noen la merke til blodet på klærne mine, skammet jeg meg. Jeg skjermet barna mine for det jeg gikk i gjennom, og det var kun én nabo som kjente til det, forteller Beltu. 

Ventet på å dø

Beltu mistet alt håp om at hun kunne bli kurert, og ble svært deprimert. Verken mannen eller slektningene hennes kunne bistå med håp.

– Kvalene og smertene var der hele tiden. Jeg var deprimert og mistet alt håp. Jeg ventet på å dø. Og dager ble til uker, uker ble til måneder og måneder ble til år. Til slutt var det snakk om 20 år med skambelagte lidelser, sier Beltu.

Fattigdommens gift 

For Beltu var lidelsene en sterk påminnelse på hvor dyp fattigdommen er mange steder i Etiopia.

– Fattigdommen framtvang sin gift slik at min mentale helse ble ødelagt. Frykten var at barna mine skulle oppleve det samme, at fattigdommen hadde gått i arv til dem. Jeg følte for å rope ut at barna mine måtte bli reddet av noen, fastslår Beltu.

Dagen hun aldri glemmer

Beltu glemmer aldri dagen da motløshet ble erstattet med glede. 

– Jeg våknet tidlig, og takket som vanlig Gud for hans gode omsorg, veiledning og beskyttelse. På denne dagen ba jeg også Gud om å helbrede meg, selv om jeg trodde det var umulig. Sammen med familien min dro jeg til kirken for å tilbe Herren. Her ble jeg overrasket over å se at vi hadde gjester, forteller Beltu. 

Gjestene var et Håpets kvinner-team, som jobber med radioprogrammet Håpets kvinner. Norea støtter dette arbeidet i Etiopia. Teamet oppmuntret kvinnene til å lytte til radioprogrammet sammen med dem. 

– Teamet fortalte at de er glad i oss. Vi ble også opplyst om omskjæring, fistula og livmorfremfall, og de ville høre om vår helsetilstand. Når det ble min tur til å fortelle, følte jeg virkelig at Gud hadde svart på mine bønner ved å frigjøre meg fra mine smerter, sier Beltu. 

Ny livsglede til Beltu

I følge Beltu startet helbredelsesprosessen allerede da hun ble omfavnet i kjærlighet av Håpets kvinner-teamet. –Gud vil sørge for hjelp, fortalte de henne, så hun slapp å bekymre seg. Og Beltu fikk virkelig hjelp, for teamet samlet inn nok penger til at hun endelig kunne bli behandlet. 

– Mennesker jeg ikke kjenner, ga penger slik at jeg kunne bli frisk. Teamet ordnet det slik at en misjonær hentet meg i Dodola og tok meg til Hawassa. Her møtte jeg enda flere fantastiske kvinner, fulle av kjærlighet. Så ble jeg kjørt til sykehuset, hvor doktoren oppdaget et sår på livmoren min. Jeg hadde væske som lakk ut, Siden jeg luktet vondt, kunne jeg ikke gå i kirken i en periode. Det fikk meg til å sørge enda mer. Men etter hvert ble jeg satt på en antibiotikakur, og dro så tilbake til Hawassa sykehus for å bli operert. Nå er jeg helt kurert! Jeg er så lykkelig sammen med familien min og resten av lokalsamfunnet. Gud har virkelig gitt meg livsgleden tilbake, avslutter Beltu.

*Navnet er beskyttet for personvern.

Les våre nyeste artikler om Mediemisjon
I Guds kraft og ved Hans nåde
På tross av hardt åndelig klima var det noen som ikke lot seg skremme.
Les mer
Nå er det deres tur
På en av Indonesias mange øyer bor en folkegruppe på 1,5 millioner mennesker.
Les mer
Gratulerer med dagen!
"Norea-stemmen" framfor noen, Asbjørn Kvalbein, runder 80.
Les mer
Fra svart magi til verdens lys
Frykt preget livet til den indiske familien. En dag fikk de besøk.
Les mer
Viktig samling
Mange unge brenner for misjon. I helga samles noen av disse til konferanse.
Les mer
De minst nådde
Hva er en unådd folkegruppe, hvem er de og hvor finnes de?
Les mer
Guds forunderlige finger
En kvinne i Norge blir minnet på noe. I en annen del av verden blir dette til et bønnesvar.
Les mer
Gud får ikke fred
Over hele verden, i ulike tidssoner, ber kvinner for og med hverandre.
Les mer
Bønn som bærer
Det er ikke bare solskinn for kvinnene på solskinnsøya Zanzibar, men bønnegruppene gir håp.
Les mer
Elisabeth på Zanzibar
Mange har blitt berørt av historien om Elisabeth
Les mer
Takk, min Jesus!
Ordet takk står igjen som en overskrift etter helgens konferanse i Sandnes
Les mer
SAT-7 PARS med budskap om fred...
Frykt og håpløshet kaster skygger over livene til det afghanske folk. SAT-7 PARS sin afghanske programledere, Shoaib Abadi og Noorullah Noor,...
Les mer

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding