Det gjorde inntrykk på ungdommene å høre Andrea Elmounayer fortelle fra eget liv
Det gjorde inntrykk på ungdommene å høre Andrea Elmounayer fortelle fra eget liv Norea

Misjon i krig

Seminaret ”Misjon i krig” har fått positiv respons. Gjennom dette ønsker Norea å nå unge mennesker med informasjon og inspirasjon om hvorfor mediemisjon er viktig.

- Vi ønsker å vise unge mennesker at vi kan gjøre noe for de som er i nød og krig, og at TV og radio har en unik mulighet sammenliknet med andre virkemidler.

Dette sier informasjonskonsulent Linda Torkelsen i Norea Mediemisjon. Nylig besøkte hun tre skoler med seminaret ”Misjon i krig”, sammen med Andrea Elmounayer fra Noreas partner SAT-7.

Andrea Elmounayer har selv vokst opp under borgerkrigen i Libanon og leder i dag arbeidet med å bruke TV-sendinger for å utdanne flyktningbarn som har mistet sin skolegang. Hun forteller sterke historier fra eget liv, samtidig som hun inspirerer til handling.

- Selv om det kan virke håpløst og mørkt når vi ser all nød og krig, så må vi aldri glemme at vi kan gi enkeltmennesker hjelp og håp. Den ene vi hjelper kan i framtiden bli en viktig person som kan hjelpe andre, sier Andrea Elmounayer.

Drottningborg Videregående skole, Tryggheim Vidaregåande skule og Hald Internasjonale Senter fikk nylig besøk av seminaret. En av studentene ved Hald skrev dette på sosiale medier etter seminaret:

- Det var fantastisk å høre om dette arbeidet som gir håp og utdannelse til barn i Midtøsten. Det beste er å vite at vi gjennom våre handlinger faktisk kan være med og påvirke dersom vi handler i tro. La oss åpne øynene våre, og se at vi også har flyktninger i vår egne nærmiljø. Hva kan vi gjøre for dem? En samtale, et smil, en klem, det er alltid mulig å gjøre noe.

Norea ønsker at flere skal få se og oppleve at det finnes håp i mørket og at det går an å bidra til at noen av de mange millioner av flyktninger kan få utdannelse gjennom TV-sendinger. Vi legger gjerne til rette for å tilby seminaret både til skoler og til menigheter som ønsker å inspirere unge mennesker til misjon i konfliktområder.