Gi en gave
Foto: NLM/Roar Lindefjell
Foto: NLM/Roar Lindefjell

Jeg er utålmodig!

I en kjent misjonsfortelling møter vi en afrikaner som nylig har tatt imot Jesus. Han spør en dag misjonæren som har ledet ham til tro: – Hvor lenge er det siden evangeliet om Jesus kom til ditt land? – Litt mer enn tusen år, svarer misjonærer. – Er det sant, utbryter afrikaneren. – Hvorfor gikk det da så lang tid før dere kom til oss?
Av Per Birkeli
Publisert: 28.03.17

Når jeg leser i Bibelen om hvor store områder Paulus rakk å besøke på sine misjonsreiser, med datidens infrastruktur i tankene, så er det forstemmende å tenke på at misjonsoppdraget fremdeles ikke er fullført. I våre dager har vi moderne teknologi og effektive transportmidler, men fortsatt er det anslagsvis 7 000 etniske grupper som ennå ikke har fått besøk av «de første misjonærene»!

Jeg har hatt privilegiet å bo noen år i Indonesia – et land med mer enn 750 ulike folkegrupper. 200 av disse er blant de minst nådde folkegruppene i verden. Jeg har selv erfart hvordan mange mennesker arbeider aktivt for å hindre at Guds Ord skal bli forkynt i deres områder. Det ironiske er at når den kristne tro slår rot et nytt sted, og innbyggerne får lære Jesus å kjenne, spør de ofte: Hvorfor kom dere ikke før?

Jesus har sagt at evangeliet skal bli forkynt for alle folkeslag før han kommer tilbake. Derfor må vi fortsatt drive misjon. Og evangeliet må bringes videre ut til stadig nye folkegrupper – også til områder der innbyggerne forsøker å stenge Kristi vitner ute. Som oftest er det enklere å utbre evangeliet i områder der troen på Jesus allerede har slått rot, enn å bringe det kristne budskapet ut til unådde folkegrupper. Det kreves stor besluttsomhet og en sterk vilje til å prioritere når evangeliet skal forkynnes i nye områder. Men Jesus gav sitt liv for ALLE mennesker, ikke bare dem som av enkelte omtales som «lavt-hengende frukt».

Jeg er utålmodig! Ønsker så inderlig at evangeliet skal nå ut til nye områder. I 2016 gikk ett av mine store ønsker i oppfyllelse. Ulike misjonsorganisasjoner gikk da sammen om å utpeke én spesiell søndag i året som en merkedag for de minst nådde, og første pinsedag ble da valgt som den årlige søndagen for unådde folkegrupper.

På nettsiden dayfortheunreached.org kan du lese mer om hvordan første pinsedag nå markeres i en rekke land som en «søndag for de minst nådde».

Les våre nyeste artikler om Mediemisjon
Pastor "på boks"
De lever under krevende forhold. Likevel er det kirkevekst. Hvordan er det mulig?
Les mer
Stemmen i mediespilleren
Han gikk fra å være en ung, ivrig hinduist til å bli R-folkets bibellærer.
Les mer
Evangeliet rett i øret
India er verdens mest folkerike land. Landet topper også lista over antall unådde folkegrupper.
Les mer
God påske!
Synden er sonet, gjelden betalt og døden beseiret.
Les mer
I Guds kraft og ved Hans nåde
På tross av hardt åndelig klima var det noen som ikke lot seg skremme.
Les mer
Nå er det deres tur
På en av Indonesias mange øyer bor en folkegruppe på 1,5 millioner mennesker.
Les mer
Gratulerer med dagen!
"Norea-stemmen" framfor noen, Asbjørn Kvalbein, runder 80.
Les mer
Fra svart magi til verdens lys
Frykt preget livet til den indiske familien. En dag fikk de besøk.
Les mer
Viktig samling
Mange unge brenner for misjon. I helga samles noen av disse til konferanse.
Les mer
De minst nådde
Hva er en unådd folkegruppe, hvem er de og hvor finnes de?
Les mer
Guds forunderlige finger
En kvinne i Norge blir minnet på noe. I en annen del av verden blir dette til et bønnesvar.
Les mer
Gud får ikke fred
Over hele verden, i ulike tidssoner, ber kvinner for og med hverandre.
Les mer

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding