Gi en gave
Med utdanningshåp til flyktningbarn

Med utdanningshåp til flyktningbarn

Over 21 millioner barn i Midtøsten og Nord-Afrika går glipp av skolegang på grunn av krig og terror. Bare i Syria er det 2,6 millioner barn på flukt. En hel generasjon har mistet mange år med skole, og er fratatt muligheter for å bygge seg en fremtid.

Konseptet «My School» ble til i mars 2014 som en respons på den humanitære katastrofen som de siste årene har rammet Midtøsten, spesielt Syria. I 2011, før krigen, gikk 97 prosent av syriske barn i skolealder på skolen. Fire år senere viste tall at opp mot 3 millioner syriske barn ikke går på skolen. Syria antas nå å ha en av de laveste ratene på verdensbasis.

Prosjektet My School ble utviklet av SAT-7. De så muligheten til å bruke satellitt-TV til å undervise millioner av flyktningbarn som er fratatt muligheten til utdanning. Konseptet er en ukonvensjonell, men svært effektiv metode for å nå arabisktalende barn med grunnleggende utdanning. Barna får også muligheten til proaktiv deltakelse via sosiale medier eller telefon. Mange frykter med rette konsekvensen dersom en hel generasjon syriske barn vokser opp uten å få grunnleggende utdannelse. Dette initiativet er tatt for å bidra til at flest mulig barn i en vanskelig og svært krevende livssituasjon ikke skal miste utdanningen helt.

My School består av et 90 minutter langt TV-program der høyt kvalifiserte lærere underviser barna på en engasjerende, kreativ og aktiv måte. «Klasserommet» er laget barnevennlig, med sterke farger. Det vektlegges en pedagogikk med aktiv læring, der en bruker drama, tegnefilmer, musikk og andre kreative virkemidler aktivt. Programmet sendes to ganger hver ukedag på barnekanalen SAT-7 Kids, og det er tilgjengelig kostnadsfritt i hele Midtøsten og Nord-Afrika. Det er mulig å få inn kanalen i Europa. SAT-7 er en strategisk plattform for å nå flest mulig, både på grunn av sin rekkevidde, sitt renommé og sin profesjonalitet. SAT-7 Kids antas å ha opp mot 10 millioner faste seere i Nord-Afrika og Midtøsten. 55-60 prosent av befolkningen i Midtøsten har tilgang til å se satellitt-TV, og i et land som Irak er dette tallet så høyt som 90 prosent.

De ansatte i prosjektet og SAT-7 er selv fra Midtøsten. De kjenner lokal kultur og språk, og har en sensitiv tilnærming til den krevende politiske situasjonen regionen befinner seg i. Prosjektet er politisk og religiøst nøytralt og bygger på det som er vanlig pensum i grunnskolen i Syria og Libanon. Det undervises blant annet i fagene matematikk, arabisk og engelsk.

Programmene som produseres er «av folket, for folket», og har en svært sterk lokal forankring. Programmene utvikles og lages som en direkte respons på de behov som er i samfunnet, noe også «My School» er et eksempel på. «Jeg er så glad, for nå kan jeg lære noe igjen», forteller et flyktningbarn som ser på My School. 

Norea er SAT-7 sin hovedpartner i Norge, og støtter prosjektet My School. For 200 kroner kan du kjøpe et gavekort som gir 20 flyktningbarn skole-tv i ett år. Gavekortet kan du få tilsendt av oss eller printe ut selv, og for eksempel gi i gave til noen som har "alt". 

 

Les våre nyeste artikler om Mediemisjon
Pastor "på boks"
De lever under krevende forhold. Likevel er det kirkevekst. Hvordan er det mulig?
Les mer
Stemmen i mediespilleren
Han gikk fra å være en ung, ivrig hinduist til å bli R-folkets bibellærer.
Les mer
Evangeliet rett i øret
India er verdens mest folkerike land. Landet topper også lista over antall unådde folkegrupper.
Les mer
God påske!
Synden er sonet, gjelden betalt og døden beseiret.
Les mer
I Guds kraft og ved Hans nåde
På tross av hardt åndelig klima var det noen som ikke lot seg skremme.
Les mer
Nå er det deres tur
På en av Indonesias mange øyer bor en folkegruppe på 1,5 millioner mennesker.
Les mer
Gratulerer med dagen!
"Norea-stemmen" framfor noen, Asbjørn Kvalbein, runder 80.
Les mer
Fra svart magi til verdens lys
Frykt preget livet til den indiske familien. En dag fikk de besøk.
Les mer
Viktig samling
Mange unge brenner for misjon. I helga samles noen av disse til konferanse.
Les mer
De minst nådde
Hva er en unådd folkegruppe, hvem er de og hvor finnes de?
Les mer
Guds forunderlige finger
En kvinne i Norge blir minnet på noe. I en annen del av verden blir dette til et bønnesvar.
Les mer
Gud får ikke fred
Over hele verden, i ulike tidssoner, ber kvinner for og med hverandre.
Les mer

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding