Gi en gave
Misja tok imot Jesus over natta etter et tilfeldig møte med en kristen i en teppebutikk. Nå jobber hun for at andre tyrkere skal bli kjent med Gud gjennom kristne TV-programmer (Illustrasjonsfoto).
Misja tok imot Jesus over natta etter et tilfeldig møte med en kristen i en teppebutikk. Nå jobber hun for at andre tyrkere skal bli kjent med Gud gjennom kristne TV-programmer (Illustrasjonsfoto). Pixabay

Tyrkere møter Jesus via satellitt

– Jeg møtte en amerikaner i en teppebutikk i Istanbul. Etter at vi hadde snakket litt sammen, gav han meg et tyrkisk ny-testamente og en bok av C.S. Lewis. Dette møtet skulle forandre livet mitt

Det er tyrkiske Misja (fiktivt navn), som forteller dette til Norea Mediemisjon. Hun vokste opp i en muslimsk familie. Far var imam i den lokale moskéen. Misja hadde flyttet til Istanbul for å studere, og ved en ren tilfeldighet kom hun nå i snakk med denne amerikaneren. Da hun senere på dagen var tilbake i leiligheten der hun bodde, satte hun bøkene hun hadde fått på plass i bokhylla. En natt våknet hun opp, og ble liggende å tenke på samtalen hun hadde hatt med amerikaneren. Siden hun ikke fikk sove likevel, sto hun opp og fant fram den ene boka.

Det var nytestamente hun åpnet, og øynene hennes falt på Matt 5.44. Verset er fra Bergprekenen, og Jesus sier: Elsk deres fiender, velsign dem som forbanner dere, gjør vel mot dem som hater dere, og be for dem som forfølger dere. Ordene slo mot den unge jenta. Hun leste videre mens natten gradvis ble til dag. Da en ny dag rant, og solen nok en gang sendte sine gylne stråler over Istanbul, hadde Misja bestemte seg for å bli en Jesu venn og etterfølger.

Det er seks år siden Misja tok imot Jesus som sin Frelser og Herre. Hun arbeider nå for SAT-7, Noreas TV-partner i Midtøsten. Siden våren 2015 har kristne TV-program blitt sendt på den statskontrollerte satellitten Turksat. Misja har dermed fått en unik mulighet til å være med på å gjøre Jesus kjent for sine landsmenn. Turksat brukes av 15 millioner tyrkiske husstander, og ifølge eierne av satellitten kan mer enn 50 millioner tyrkere se sendingene deres.

Det er vanskelig å være kristen i Tyrkia. Kristne utsettes ofte for et sterkt sosialt press, og mange kjenner på ensomhet. Det finnes kun noen få tusen evangeliske kristne i landet. Disse må i mange tilfeller klare seg helt på egen hånd som troende – uten støtte i et fellesskap med andre kristne. Mange sier derfor at programmene fra SAT-7 er som sendt ned fra himmelen – i dobbel forstand. Det finnes om lag 430 andre kanaler på Turksat, men ingen av dem sender verken nyhetsinnslag eller andre program som handler om kristen tro. Gjennom de kristne programmene til SAT-7 opplever tyrkiske kristne fellesskap med andre troende. Samtidig bidrar sendingene til å bygge ned fordommer mot den kristne tro.

En kristen pastor i Tyrkia kommenterte nylig de kristne TV-programmene: – Hver gang vi hører noen si: – Dette visste jeg ikke. Så beveger vi oss gradvis i riktig retning. Programmene representerer et enestående gjennombrudd, fremholder pastoren. – Gamle fordommer mot den kristne tro utfordres daglig, og litt etter litt vil mange tyrkere forhåpentligvis få endret sine negative holdninger til kristendommen. Rett som det er sier folk: – Jeg trodde ikke kristne mennesker var slik som dette, forteller pastoren.

Vi snakker om århundrers frykt og forutinntatte holdninger mot den kristne tro, og disse vil naturligvis ikke endre seg over natten. Men gradvis vil vi kanskje erfare at fordommer mot den kristne tro blir mindre fremtredende. Det viktigste av alt er imidlertid dette: Vi har fått en unik mulighet til å introdusere Tyrkias befolkning for Jesus. Mer enn halve befolkningen i landet har nå sjansen til å bli kjent med Jesus gjennom satellittsendt TV! Og kanskje er det noen som vil gjøre som Misja: velge å bli hans venn og etterfølger.

Les våre nyeste artikler om Mediemisjon
Frelse gjennom et åpent vindu
Hun var landsbyens trollkvinne. En dag dukket hun opp i den lokale kirka.
Les mer
Pastor "på boks"
De lever under krevende forhold. Likevel er det kirkevekst. Hvordan er det mulig?
Les mer
Stemmen i mediespilleren
Han gikk fra å være en ung, ivrig hinduist til å bli R-folkets bibellærer.
Les mer
Evangeliet rett i øret
India er verdens mest folkerike land. Landet topper også lista over antall unådde folkegrupper.
Les mer
God påske!
Synden er sonet, gjelden betalt og døden beseiret.
Les mer
I Guds kraft og ved Hans nåde
På tross av hardt åndelig klima var det noen som ikke lot seg skremme.
Les mer
Nå er det deres tur
På en av Indonesias mange øyer bor en folkegruppe på 1,5 millioner mennesker.
Les mer
Gratulerer med dagen!
"Norea-stemmen" framfor noen, Asbjørn Kvalbein, runder 80.
Les mer
Fra svart magi til verdens lys
Frykt preget livet til den indiske familien. En dag fikk de besøk.
Les mer
Viktig samling
Mange unge brenner for misjon. I helga samles noen av disse til konferanse.
Les mer
De minst nådde
Hva er en unådd folkegruppe, hvem er de og hvor finnes de?
Les mer
Guds forunderlige finger
En kvinne i Norge blir minnet på noe. I en annen del av verden blir dette til et bønnesvar.
Les mer

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding