Gi en gave
"Peter" er radiotekniker, og bidrar til at det kristne radioprogrammet Håpets Kvinner, som Norea støtter, kommer på lufta i Somalia. Illustrasjonsfoto.
"Peter" er radiotekniker, og bidrar til at det kristne radioprogrammet Håpets Kvinner, som Norea støtter, kommer på lufta i Somalia. Illustrasjonsfoto. Norea

Radiotekniker i faresonen

– Min historie som kristen begynte i 1983, da jeg som student i Somalia bodde sammen med min far.

En dag bestemte jeg meg for å bli kristen, årsaken til det kan jeg ikke fortelle om denne gangen. Men jeg fortalte det til min far, og han ble rasende.– Han slo og forbannet meg. Jeg ble redd, men kunne ikke gi opp troen min som ga slik en fred i hjertet mitt.

– Livet etterpå var ikke lett. Blant annet har det vært utfordrende å leve med en muslimsk kone. I mange år ba jeg for henne, selv om hun motarbeidet meg. For fire år siden konverterte hun til kristen tro. Det er ved Guds nåde jeg står her i dag med en kristen kone og en kristen sønn, over 30 år etter at jeg selv ble kristen.

– I min glede over evangeliet har jeg en stor nød for mitt land og mitt folk i Somalia. De har ikke hørt om Jesus, og de trenger sårt et håp klynge seg til etter flere tiår preget av borgerkrig, anarki og kaos. Derfor sa jeg og min kone ja da vi ble spurt om å produsere radioprogrammet Håpets Kvinner til Somalia. Hvordan kunne vi si nei?

– Jeg vet det er risikabelt, men ansvaret ligger i Guds hender. Lever jeg, så lever jeg for Gud. Dør jeg, så dør jeg for Gud. Heldigvis produserer vi programmene på et sikkert sted utenfor Somalia. Kona er programleder, jeg er oversetter, tekniker og produsent. På denne måten får jeg brukt min tekniske kompetanse.

– Det er oppmuntrende når vi møter grupper av kvinner som lytter fast til programmene. De forteller andre kvinner om programmene, og det kommer stadig nye lyttere til. Noen kan lytte nokså fritt, mens andre må gjøre det i hemmelighet. Da er det greit med småradioer og ørepropper, eller internett. Sendingene er til stor hjelp for dem. Det ser vi på alle tilbakemeldingene via Facebook.

– Jeg vet også om familier som lytter til programmene, og har selv møtt flere av dem. Familiene samler seg rundt radioen og lytter i fellesskap. Det begynte med at en lyttet til programmet, og så er etter hvert hele familien blitt fascinert av radiosendingene. De er glade for at de har funnet disse programmene, og de blir svært oppmuntret av dem.

– Med fare for eget liv samles stadig kristne somaliere for å be. De møtes i landsbyer, flyktningleirer og på hemmelige steder. Med ulike metoder får de avtalt hvor og når de skal samles, som regel om natten. De går sjelden inn hoveddøren til huset de skal være i, men benytter ofte bakdører eller vinduer. Når alle er kommet, stenges dører og vinduer, og ingen slipper inn eller ut. Så sitter de der i mørket, kanskje med ei lommelykt for å lese i de få biblene de har, og får på den måten styrket hverandres tro. Døren er stengt, men hjertene er åpne for evangeliet!

Hilsen "Peter"(Navnet er endret av sikkerhetshensyn).

Norea ble støttepartner for radioprogrammet Håpets kvinner til Somalia i 2016. Programmene når langt inn i Somalia, og til alle flyktningene i nabolandene. Det er svært farlig for en somalier å bli kristen, men likevel ser vi at mange finner veien til Jesus, om det så koster dem livet. Radioteknikeren "Peter" er en av dem. Klikk her for å gi en gave til Noreas arbeid i Somalia.

Les våre nyeste artikler om Mediemisjon
Pastor "på boks"
De lever under krevende forhold. Likevel er det kirkevekst. Hvordan er det mulig?
Les mer
Stemmen i mediespilleren
Han gikk fra å være en ung, ivrig hinduist til å bli R-folkets bibellærer.
Les mer
Evangeliet rett i øret
India er verdens mest folkerike land. Landet topper også lista over antall unådde folkegrupper.
Les mer
God påske!
Synden er sonet, gjelden betalt og døden beseiret.
Les mer
I Guds kraft og ved Hans nåde
På tross av hardt åndelig klima var det noen som ikke lot seg skremme.
Les mer
Nå er det deres tur
På en av Indonesias mange øyer bor en folkegruppe på 1,5 millioner mennesker.
Les mer
Gratulerer med dagen!
"Norea-stemmen" framfor noen, Asbjørn Kvalbein, runder 80.
Les mer
Fra svart magi til verdens lys
Frykt preget livet til den indiske familien. En dag fikk de besøk.
Les mer
Viktig samling
Mange unge brenner for misjon. I helga samles noen av disse til konferanse.
Les mer
De minst nådde
Hva er en unådd folkegruppe, hvem er de og hvor finnes de?
Les mer
Guds forunderlige finger
En kvinne i Norge blir minnet på noe. I en annen del av verden blir dette til et bønnesvar.
Les mer
Gud får ikke fred
Over hele verden, i ulike tidssoner, ber kvinner for og med hverandre.
Les mer

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding