Gi en gave

Azraas vitnesbyrd

Da IS invaderte hjemstedet deres måtte Azraa og familien fra Irak flykte til Kurdistan. På TV-kanalen SAT-7 KIDS, Noreas TV-partner i Midtøsten, delte den unge jenta om hvordan hun fant Jesus og hvordan hun klarte å tilgi terroristene. Her er Azraas vitnesbyrd:

– Hei, jeg heter Azraa og kommer fra Irak. Jeg vil fortelle min historie.

– Før bodde jeg  i Ninevedalen i Bartallah-distriktet i Irak. Vi levde et liv borte fra Gud. Vi visste ikke om Gud, vi kjente bare til Jesus.

– Da IS kom flyktet vi til Erbil i Kurdistan. Vi bodde i en menighet som tok imot oss. I kirka så vi hvordan folk ba til Gud og snakket om ham. Dette var vårt første møte med kirka, så vi var overrasket.

– Vi hadde gått rundt og lurt på hvorfor Gud hadde gjort dette mot oss, hvorfor vi hadde blitt fjernet fra vårt hjemsted med tvang. Hvordan kunne han la dette skje? Men vi innså at det motsatte var tilfelle, at Gud bryr seg om oss, selv om vi ikke kunne føle det. Han gjorde mye for oss og beskyttet oss fra IS. Vi har hørt om andre som har hatt enda verre opplevelser enn oss

– Etter hvert vurderte vi å reise, fordi vi ikke kunne bli værende så lenge i kirka. Vi kom til Beirut og fikk leie et hus. Her møtte vi en familie som tok oss med til en kirke.

– I kirka i Erbil pleide de å be og lovsynge mye. De var glade der de sang og klappet. Jeg kunne se hvordan folk ble forandret og satt fri. Jeg ba til Gud og sa: – Gud, jeg vil også bli forandret og satt fri. Jeg hadde gjort mye galt og syndet mye.

– Senere dro jeg på leir, og det var fantastisk. Igjen ba jeg Gud om å forandre og frigjøre meg. Gud forandret meg der på leiren. Jeg ble satt fri fra mange ting. Jeg trodde ikke det var mulig å bli forandret på en dag, men Gud viste meg bibelverset fra Lukas 18:27: "Det som er umulig for mennesker, er mulig for Gud."

– Gud har utrettet store ting for meg og familien min. Jeg tilga IS, fordi de er syndere som ikke kjenner Gud. Før trodde jeg at jeg var en god person fordi jeg gjorde gode ting. Men etter at jeg ble kjent med Gud innså jeg at dette var feil, at jeg hadde gjort mye galt og at Gud tilga meg. Det samme gjelder terroristene; Gud er villig til å tilgi dem også.

– Gud elsker oss mer enn noe annet. Hans kjærlighet er ubegrenset. Vi er vant til at folk elsker oss fordi de vil ha noe, men Gud er annerledes. Han tilga oss mens vi enda var syndere.

– Jeg har fortsatt venner og slektninger på mitt hjemsted som jeg vet jeg vil møte igjen en dag. Men jeg er glad for at Gud forandret meg, og for at jeg fikk komme hit slik at jeg ble kjent med ham.

 

Les våre nyeste artikler om Mediemisjon
I Guds kraft og ved Hans nåde
På tross av hardt åndelig klima var det noen som ikke lot seg skremme.
Les mer
Nå er det deres tur
På en av Indonesias mange øyer bor en folkegruppe på 1,5 millioner mennesker.
Les mer
Gratulerer med dagen!
"Norea-stemmen" framfor noen, Asbjørn Kvalbein, runder 80.
Les mer
Fra svart magi til verdens lys
Frykt preget livet til den indiske familien. En dag fikk de besøk.
Les mer
Viktig samling
Mange unge brenner for misjon. I helga samles noen av disse til konferanse.
Les mer
De minst nådde
Hva er en unådd folkegruppe, hvem er de og hvor finnes de?
Les mer
Guds forunderlige finger
En kvinne i Norge blir minnet på noe. I en annen del av verden blir dette til et bønnesvar.
Les mer
Gud får ikke fred
Over hele verden, i ulike tidssoner, ber kvinner for og med hverandre.
Les mer
Bønn som bærer
Det er ikke bare solskinn for kvinnene på solskinnsøya Zanzibar, men bønnegruppene gir håp.
Les mer
Elisabeth på Zanzibar
Mange har blitt berørt av historien om Elisabeth
Les mer
Takk, min Jesus!
Ordet takk står igjen som en overskrift etter helgens konferanse i Sandnes
Les mer
SAT-7 PARS med budskap om fred...
Frykt og håpløshet kaster skygger over livene til det afghanske folk. SAT-7 PARS sin afghanske programledere, Shoaib Abadi og Noorullah Noor,...
Les mer

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding