Gi en gave
Midtøstens største kristne TV-nettverk feirer 20 år

Midtøstens største kristne TV-nettverk feirer 20 år

Fra to til 840 timer i uka, fra en til fem kanaler og fra ett til tre språk. Noreas samarbeidspartner SAT-7 har oppnådd mye i løpet av sine 20 år. Det første arabiske TV-programmet ble sendt 31. mai 1996 til millioner av mennesker i Midtøsten og Nord-Afrika. SAT-7 feirer milepælen i Egypt.

700 gjester ventes på festivalen i Kairo som arrangeres 30. mai 2016. Programmet «SAT-7: Et fyrtårn – Guds kjærlighet kringkastet i 20 år» vil bli sendt direkte på satellitt-TV. Det kan også strømmes via Internett.

Egyptiske embetsmenn, regjeringsmedlemmer og ledere fra ulike kirkesamfunn vil delta på jubileumsfeiringen. Presteskapet fra den koptisk-ortodokse kirken, den katolske kirken og den evangeliske kirken vil holde taler. Flere ulike kor og grupper vil opptre, og en egen operette har blitt skrevet spesielt for anledningen.

En forsiktig begynnelse

Selv om SAT-7s 20 års-jubileum feires stort, var den aller første sendingen en beskjeden affære. I et innleid, lite studio jobbet noen få personer med å filme den første produksjonen. Drivkraften deres var en visjon om å synliggjøre Guds kjærlighet for millioner av mennesker i Midtøsten og Nord-Afrika.

Dr. Terrence Ascott, grunnlegger og nåværende leder av SAT-7, beskriver de første årene i SAT-7 som en sammenhengende motbakke. Oppdraget hans virket umulig, og han møtte stadig skeptiske og motvillige røster: «Arabiske kristne vil ikke ta risikoen med å stå fram på TV». «Dette er et umulig prosjekt å finansiere». «Styresmaktene ville aldri tillate dette».

Modige og frimodige

– Utfordringene ble imidlertid overvunnet, en etter en, forklarer Dr. Ascott. – Kristne fra regionen var og er fortsatt villige til å vitne på skjermen. Helt fantastisk! Kanskje er programlederne fra Algerie og Tunisia blant de aller modigste, fortsetter Dr. Ascott. – I løpet av de siste årene har de vitnet om sin tro på TV med millioner av mennesker som publikum.

Det er flere grunner til at SAT-7 har hatt en stor vekst. Flere mennesker kan nås fordi TV-nettverket nå har egne tyrkisk- og farsi-språklige kanaler. Utviklingen av digital teknologi, kringkasting 24 timer i døgnet og direktesendte programmer har bidratt til å utvide organisasjonens kapasitet. Seerne følges opp gjennom en rekke rådgivere som er tilknyttet egne oppfølgingssentre. Hver eneste seer har muligheten til å kommunisere direkte med SAT-7, for å be om forbønn eller for å dele sitt personlige vitnesbyrd.

Gud har sørget for SAT-7

Dr. Ascott fremholder at SAT-7s historie er et bevis på at Gud kan utrette mirakler. – Det er spennende å se hvordan Gud har sørget for oss år etter år, både med tanke på folk, finanser og sikkerhet. Han har hjulpet oss med å overvinne det som virket uovervinnelig.

– Jesu budskap om kjærlighet, tilgivelse og om å vende det andre kinnet til er like radikalt i dag som det var da han for over 2000 år siden tjente mennesker i sitt romersk-okkuperte hjemland, fortsetter han. – Arbeidet vårt er svært strategisk nå; folk leter etter nye svar midt i en tid preget av håpløshet og mørke. Nå som regionen er inne i en svært kritisk periode er det flott å vite at vi daglig er i kontakt med millioner av mennesker. Mange av dem som ser på programmene våre har ingen andre muligheter til å komme i kontakt med kristne. Gjennom SAT-7 kan kirken virkelig være lys og salt i samfunnet, avslutter Dr Ascott, – og være en profetisk stemme i ødemarken.

Les våre nyeste artikler om Mediemisjon
I Guds kraft og ved Hans nåde
På tross av hardt åndelig klima var det noen som ikke lot seg skremme.
Les mer
Nå er det deres tur
På en av Indonesias mange øyer bor en folkegruppe på 1,5 millioner mennesker.
Les mer
Gratulerer med dagen!
"Norea-stemmen" framfor noen, Asbjørn Kvalbein, runder 80.
Les mer
Fra svart magi til verdens lys
Frykt preget livet til den indiske familien. En dag fikk de besøk.
Les mer
Viktig samling
Mange unge brenner for misjon. I helga samles noen av disse til konferanse.
Les mer
De minst nådde
Hva er en unådd folkegruppe, hvem er de og hvor finnes de?
Les mer
Guds forunderlige finger
En kvinne i Norge blir minnet på noe. I en annen del av verden blir dette til et bønnesvar.
Les mer
Gud får ikke fred
Over hele verden, i ulike tidssoner, ber kvinner for og med hverandre.
Les mer
Bønn som bærer
Det er ikke bare solskinn for kvinnene på solskinnsøya Zanzibar, men bønnegruppene gir håp.
Les mer
Elisabeth på Zanzibar
Mange har blitt berørt av historien om Elisabeth
Les mer
Takk, min Jesus!
Ordet takk står igjen som en overskrift etter helgens konferanse i Sandnes
Les mer
SAT-7 PARS med budskap om fred...
Frykt og håpløshet kaster skygger over livene til det afghanske folk. SAT-7 PARS sin afghanske programledere, Shoaib Abadi og Noorullah Noor,...
Les mer

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding