Gi en gave
Mer glede i livet
Lina trochez/Unsplash

Mer glede i livet

Jeg har lest en hel bok om hvordan du kan oppleve mer glede i livet. For at du skal slippe å lese hele boken, gir jeg deg et sammendrag på fire minutter:

 Ikke ta deg selv for høytidelig. Gjør tre små tabber hver dag for moro skyld. Klarer du mer enn tre, får du bonuspoeng. Det er menneskelig å feile. Vær stadig menneskelig og le av deg selv. 

Smil mer. Da blir ansiktet ditt vakrere. Og du trekker til deg folk. 

Gi bort noe hver dag. Ha et skap eller en hylle der du samler alt du kan tenke deg å gi bort. Nei, ikke bare ting. Ta en telefon eller send et kort, gi et godt ord. 

Ta tid til stillhet. Da blir du mindre bekymret, og det hjelper til å holde fokus om du roer deg ned. Salme 46 sier: «Hold opp, og kjenn at jeg er Gud!» 

Lag en liste over tjue ting som du har glede av. Gjør en avtale med deg selv at du praktiserer minst tre av dem hver dag. 

Skjelne mellom ønsker og behov. Det er stor forskjell på dem. Hvis du trenger noe, kan du ikke leve uten det. For eksempel oksygen. Men trenger du virkelig alt du ønsker deg? Trenger du en mann eller en dame for at du skal bli lykkelig? 

Legg planer fremover. For å ha det morsomt og sette pris på det du liker, må du legge dem inn i kalenderen din. Du er en viktig person, så sørg for at du putter inn i planene dine det som gleder både deg selv og andre. 

Finn deg en samtalegruppe, et husfellesskap eller en miniklubb der dere kan dele med hverandre viktige ting i livet. Vi er sosiale vesener som trenger hverandre. Ta selv initiativ til at gode venner møtes. 

Samle på sitater, sangvers, plakater eller ordtak som er nyttige og inspirerer deg. Du kan henge dem på veggen, på speilet eller på badet. 

Ikke kast bort tiden på mennesker som ikke ønsker en plass i livet ditt. Antakelig har Gud ordnet det slik at andre skal ta seg av dem. 

Prøv å holde en balanse i livet mellom å arbeide, leke, lese, slappe av, hvile og be til Gud. 

Lev livet et øyeblikk, et sekund, en time, en dag av gangen. Ikke lev for mye i fortiden. Vær ikke så bekymret for fremtiden. Det innebærer at du vil prøve å kontrollere situasjonen. Men det krever en masse energi og gir ikke særlig mange resultater. Legg alt frem for Herren og be ham ta seg av det. 

Bli mer oppmerksom på omgivelsene dine. Overalt er det vakre ting – i naturen, i trær og busker, himmel og hav, kunst og arkitektur. Kos deg i varmen fra en peis, skjønnheten i det første snøfallet eller det vakre i et gammelt ansikt. 

Le mer. Velg å være en lykkelig person. Bli med på alle feiringer som kommer i din vei. Finn grunner til å invitere til selskap. 

Rådene er fra Anne Bryan Smollin, og vi har stadig mye å lære. 

OPM669
 

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding