Gi en gave
Vond kake

Vond kake

En prestefamilie kom til et nytt sted. Venner i menigheten bakte en velkomstkake til dem. Men sant å si smakte den ikke godt.

Det var allment kjent at de gode vennene ikke var spesielt gode kokker. Så prestekona hadde litt blandede følelser da hun kastet den uspiselige kaken i søppelbøtta.
 
Men hvordan skulle de takke for gaven, uten å lyve? Presten sendte et kort med følgende tekst: «Hjertelig takk for at dere er så vennlige og omtenksomme. Jeg kan forsikre at en kake som deres ikke får stå lenge i fred i vårt hus.»
 
Hvor er moralen i dette? Var det en løgn? Det kan diskuteres. Men det er også noe som heter vennlighet og høflighet. Er det nødvendig å lage bråk på grunn av en kake? Kan kjærligheten få lov til å skjule synder og skrøpeligheter?
 
Bibelen sier: «En Herrens tjener må ikke ligge i strid, men være vennlig mot alle … villig til å tåle ondt» (2. Tim 2,24).

OPK611
 

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding