Gi en gave

TÅRER

Det fins en spesiell historie som stammer helt fra middelalderen. Den handler om en ung kvinne som ble kastet ut fra himmelen.

Hun fikk vite at hun kunne få lov til å komme tilbake til himmelen hvis hun kunne ta med seg den ene gaven som Gud satte aller høyest pris på. 

Hun brakte blodsdråper fra en patriotisk kriger som holdt på å dø. Hun brakte mynter som var gitt av en fattig enke til beste for dem som var enda fattigere. Hun brakte ark fra Bibelen til en fremragende forkynner. Hun tok til og med støv fra skoene til misjonærer som hadde tjent i mange år i fjerne land. Men selv om hun kom med disse tingene og mye annet, ble hun stadig avvist. 

Så en dag la hun merke til en liten gutt som lekte ved en fontene. En mann kom ridende og steg ned av hesten for å drikke. Men da han fikk se gutten som lekte, tenkte han på sin egen uskyldige barndom. Han så ned i vannet og så bildet av seg selv, et ansikt preget av et forherdet hjerte. Der og da ble han helt overveldet av syndene i livet sitt, slik at han begynte å gråte. Omvendelsens og angerens tårer strømmet ned. Den unge kvinnen tok en av disse tårene tilbake til himmelen, og der ble hun mottatt med stor glede. 

Vel, dette er en legende. Men i Bibelen er det fortalt en virkelig hendelse som handler om tårer. Da Jesus en gang var på besøk hos en fremtredende mann som het Simon, kom det en gatepike og falt ned for Jesu føtter. Da sa Jesus til Simon: «Ser du denne kvinnen? Jeg kom inn i ditt hus, og du gav meg ikke vann til føttene. Men hun vætte mine føtter med tårer og tørket dem med sitt hår.» Tenk å gjøre føttene til Jesus våte av tårer! Hva var poenget? Saken er at denne kvinnen sørget slik over sitt ødelagte liv at hun bare lot tårene få fritt løp. Og på den måten vasket hun føttene til Jesus, en tjeneste de vanligvis utførte av høflighet på den tiden. Men først og fremst var det altså angerens tårer, omvendelsens tårer hos denne kvinnen. 

Fins det en verdi som heter tårer? Ja, «sjelen ville ikke hatt noen regnbue hvis øyet ikke hadde hatt tårer,» er det sagt. 

Eller som en dyptpløyende forkynner, F.B. Meyer, skrev en gang: «Tårer er naturlige. Jesus gråt. Et tordenvær uten regn er farlig. De dryppende regndråpene avkjøler luften og letter den fortettede atmosfæren. De svulmende bekkene forteller oss at all snøen smelter, og at våren er nær. «Jerusalems døtre,» sa Herren, «gråt over dere selv og deres barn.» Å bære sorg med tørre øyne og dorsk hjerte kan passe for en stoiker, men ikke for en kristen. Vi trenger ikke irettesette den som med øm natur gråter over sitt tap,» skrev Meyer. 

Av og til vasker Gud sine barns øyne med tårer, slik at de lettere ser hans gode vei og vilje. Derfor er tårer ikke enkle å felle, men de er verdifulle for Gud. De hindrer oss i å bli som stein innvendig. De får oss til å søke Gud. Og, som Karl Sandsmark skrev: 

Når du kommer fram for Gud
med tårevåte kinn,
står du ved en port med innskrift:
Vær velkommen inn!

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding