Gi en gave

SVAKHET

En gutt som gikk med aviser, la merke til en plakat utenfor et hus: Hundevalper til salgs. Gutten hoppet av sykkelen og spurte mannen: «Hvor mye skal du ha for en valp?»

«Tusen kroner.» 

Gutten slo blikket ned og sa: «Kanskje jeg i hvert fall får lov å se dem?» 

Mannen plystret, og rundt hjørnet kom en hund med fire søte hvalper som logret med halen, ja, etter en liten stund kom en femte valp også, men den slepte på bakbeinet. 

«Hva feiler det den valpen?» spurte gutten. 

«Vel, den er vanfør. Vi har tatt den med til dyrlegen, han tok et røntgenbilde, og det er noe galt med leddene, så den blir aldri bra.» 

Men til mannens forundring slapp avisbudet sykkelen, tok opp penger og sa: «Den valpen vil jeg gjerne kjøpe. Du skal få noen penger hver uke til jeg har betalt for den.» 

Mannen svarte: «Du forstår visst ikke. Den valpen vil aldri kunne løpe eller hoppe. Den kommer bestandig til å være en krøpling. Hvorfor i all verden vil du ha en så unyttig valp som den?» 

Gutten bøyde seg ned, trakk opp buksebeinet og viste fram jernskinner og en lærsak som knyttet det hele til en beinstump. Gutten sa: «Den valpen trenger en som forstår ham og kan hjelpe ham gjennom livet!» 

Fortellingen illustrerer en vakker sannhet: De svake har et ekstra stort hjertelag for andre som er svake. Derfor er svakhet en verdi, en rikdom og et pluss i livet, om vi bare er i stand til å se det og tro det. 

Mange har sett det i sitt eget liv – jeg tenker på ham som sa: «Min svakhet, min hjelpeløshet, min følelse av mindreverd har vist seg å være min største styrke.» 

Da Gud utfridde Israel fra Egypt, sendte han ikke en hær. Vi ville ha sendt en hær eller en stortaler! Men Gud sendte Moses, en mann som hadde levd i ørkenen i førti år, og som hadde en talefeil. Det var den typen svakhet Gud ville ha. Ingen ting er smått når Gud tar seg av det, minner predikanten Moody om. 

En svakhet kan være et hvilket som helst problem som gjør livet ditt vanskeligere. Når du er i kontakt med det svakeste i deg selv, er du i kontakt med det beste og det fineste i deg selv. Og der er din mulighet til å komme i kontakt med det svake hos din neste, og dermed det beste hos din neste. 

Styrke skaper ofte avstand, svakhet skaper nærhet. Svakheten skaper gjenkjennelse og fellesskap. 

Den merkelige misjonæren Paulus skrev en gang: «For de svake er jeg blitt svak, for å vinne de svake. For dem alle er jeg blitt alt, for i alle fall å frelse noen.» 

Og om Jesus Kristus skrev han: «For vel ble han korsfestet i svakhet, men han lever i Guds kraft. Og vel er vi svake i ham, men vi skal leve med ham ved Guds kraft hos dere.» 

Gud har utvalgt det som er svakt i verden, for å gjøre det sterke til skamme. 

Gud arbeider ikke gjennom dem som tror de er støttespillere i det kristne arbeidet. Han virker gjennom dem som kjenner seg udugelige. 

Jo mer vi må støtte oss til Gud, desto mer må vi be. Jo mer vi er villige til å ta oss av de svake, desto mer oppdager vi styrken i svakheten.

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding