Gi en gave

MOR

Lille Arne var fire år gammel og hadde fått et vakkert bilde. Det viste en engel som bøyde seg over et barn som lå i vogga.

Da moren neste kveld la ham til sengs og ga ham godnattkysset, spurte han plutselig: «Mamma, har Gud tatt av deg vingene fordi huset vårt er for lite?» 

Det er nok ikke bare lille Arne som tenker på engler når de ser på sin gode mor. En god og trofast mor er en ufattelig stor gave å ha med seg gjennom livet, enten hun dør ung eller blir svært gammel. Ja, ingen kan som mor fylle hjemmet med glede og trygghet. 

Ei lita jente sa i telefonen: «Mor er på sykehus, og far og Petter og pus og jeg er helt alene hjemme!» 

Altfor mange ganger har kvinner følt at de bør unnskylde seg når de har prioritert oppgavene som hjemmeværende mødre og hustruer. Men et slikt kall er både utfordrende og krevende, og svært viktig. 

En hjemmeværende som stadig ble spurt av kvinnelige advokater, leger og kontorsekretærer hva hun gjorde, hadde pugget følgende svar: «Jeg driver på med å sosialisere to små utgaver av homo sapiens og innprenter dem de fremherskende verdiene i den jødisk-kristne tradisjonen. Hensikten er at de skal bli redskaper til å omforme den sosiale orden slik at den mer ligner den teleologisk beskrevne utopi som vårt vestlige dominerende societas materialiseres i.» 

Når den hjemmeværende deretter spurte den andre: «Hva gjør så du?», ble det liksom ikke så stas å si at man bare var advokat eller lege. 

Men de fine ordene sier akkurat hva en mor innerst inne bidrar til. 

Ateisten Robert Ingersoll hadde sin glanstid på 1800-tallet. Han reiste fra universitet til universitet for å holde foredrag om at det ikke fantes noen Gud. Etterpå gikk to studenter sammen nedover gata, og den ene sa til den andre: «Han lyktes vel med å knekke de krykkene som kristendommen stiller opp med?» 

Da svarte den andre: «Nei, jeg syntes ikke han gjorde det. Ingersoll klarte ikke å forklare den kjærligheten mor har vist meg, og så lenge han ikke kan redegjøre for mors liv og innsats, tror jeg at jeg vil holde meg til min mors Gud.» 

Vi har fått et samfunn der mors rolle blir nedvurdert. Selvsagt har fars innsats stor betydning, og det har jeg vært inne på før. Men i dag minner jeg om det gamle jødiske ordtaket: «Gud kunne ikke være alle steder. Derfor skapte han mødre.» 

Apostelen Paulus, som mange forbinder med teologisk lærdom og kalde diskusjoner, prøvde å ligne en god mors væremåte da han sa: «Vi var milde iblant dere, som en mor når hun varmer sine barn ved sitt bryst.» 

En fremtredende mann fant det altså ikke pinlig å si at hans ideal var den gode småbarnsmoren. 

Og da han skulle skrive om himmelen, måtte han også tenke på mor. For han sa det slik: «Det Jerusalem som er der oppe, er fritt, og det er vår mor.» 

Derfor skal hederen og æren i dag gå til den store verdi som en mor representerer. Må hun aldri bli borte på veien!

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding