Gi en gave

LETTELSE

En mann og en kvinne, som for øvrig var søsken, pratet sammen. Hun spurte: – Hva er din favorittfølelse? Han tenkte seg litt om og svarte:

– Jeg tror det må være den tilfredse følelsen av å ha fått til noe. Men hva er så din beste følelse? 

– Lettelse, svarte søsteren. 

– Det var et godt svar, sa broren. – Jeg tror jeg går over på ditt forslag, den beste følelsen er lettelse. 

Av og til har vi opplevd denne gode verdien. Kanskje var vi bekymret for et barn. Jenta kom ikke hjem som avtalt. Du begynte å bli urolig, ja, rett og slett engstelig. Når er det på tide å ringe til politiet? Så hører du den vidunderlige trampingen i gangen, et muntert og velkjent hei!, og kjenner – lettelse. 

Eller du er urolig for privatøkonomien. Regningene venter, kontoen er nesten i null, og så plutselig kommer det en overraskende og stor innbetaling på kontoen din. Du kjenner – lettelse. 

En pengepung er blitt borte på arbeidsplassen din. Folk påstår at du var i nærheten sist. Du føler at mistankens piler peker mot deg.

Dagene går, arbeidskameratene blir tause. Du føler det ekkelt og lurer på om du kanskje må finne deg en annen jobb. Så viser det seg at den som påstår å ha mistet pengepungen, finner den igjen i en annen veske. Du føler – lettelse. 

Eller du har ligget i konflikt med en slektning. Dere har brutt all kontakt. Du vet at andre rister på hodet av uforsonligheten dere imellom. Så kommer dagen da dere får hjelp til å skvære opp. Du kjenner en enorm lettelse. 

En kvinne hadde ti fine sølvmynter. Det var Jesus som fortalte om denne kvinnen som kanskje hadde et kostbart diadem, eller et annet smykke der ti fine sølvmynter inngikk. Kanskje var det en gave i forbindelse med bryllupet hennes. Så ble én mynt borte. Det gjorde på en måte hele smykket verdiløst. 

Kvinnen tente lys, feide huset og lette nøye helt til hun fant igjen mynten. Det ble slik en glede og lettelse at kvinnen ba sammen venninner og naboer og sa: Gled dere med meg, for jeg har funnet igjen sølvpengen som jeg hadde mistet! 

Og Jesus brukte denne historien til å fortelle om englenes lettelse med disse ordene: «På samme måte, sier jeg dere, blir det glede blant Guds engler over én synder som omvender seg.» 

Å finne fram til Gud, og å finne at han er god og tilgivende, at han er mild mot alle som vender seg til ham i anger og tro, det gir en kolossal lettelse. 

Det er mye i mitt liv jeg angrer på. Det fins mange bekymringer en kan kretse omkring. Men Gud er villig til å ta seg av syndene mine. Han vil slette ut og stryke bort det som jeg føler trykkende. 

Når vi snakker om følelsen av lettelse i denne sammenhengen, skjønner vi at den kommer som en følge av miskunn og barmhjertighet. 

Når vi lærer Guds varme kjærlighet å kjenne, og skjønner at den faktisk gjelder i våre liv, får vi den gode følelsen og verdien som heter lettelse.

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding