Gi en gave

LEDELSE

Hver gang vi i vår generasjon blir møtt med et tilbud, en utfordring eller en viktig avgjørelse, pleier vi å spørre: Passer dette for meg? Vil det gi meg glede? Kan jeg tjene på det? Får jeg mer trygghet? Gir det meg tilfredsstillelse?

Alle er ikke imot Gud, men det passer liksom ikke inn i skjemaet å spørre: Er dette Guds vilje for meg? Tanken på at vår vilje bør underordnes Guds vilje, til og med når det kan komme i konflikt med de personlige målene vi har satt oss, er jo ikke så lett å godta. Sånn i teorien kan vi tenke oss at Gud bør ha kontrollen, men i praksis legger vi opp livet vårt mest til glede for oss selv. 

Når jeg i dag vil snakke litt om Guds ledelse som en verdi, rører jeg kanskje ved noe av det aller innerste hos oss. Kan et menneske bli ledet av Gud? Kan vi vite hva som er Guds vilje når vi står ved de utallige veikryssene i livet? Svaret er ja, men dermed må vi også gi en nærmere forklaring. 

Det fortelles om en meget åndelig dame som pleide å be om spesiell ledelse i de mest trivielle ting. Hun prøvde til og med å finne ut om det var Guds vilje om hun skulle vaske håret en kveld. Han som forteller dette, skriver at det er riktig at Gud er interessert også i småtingene i livene våre, men hun tok feil når hun trodde at hun bestandig trengte et spesielt tegn. Hun var naturligvis blitt noe psykisk sykelig, en usikker og fryktsom person. 

Vi må ikke gjøre Guds ledelse til noe vanskeligere enn det er, nemlig å gjøre det som ligger naturlig for oss. Trenger håret vask, så vask det! 

Å være i Guds ledelse innebærer ikke at vi først i hvert enkelt tilfelle får vite Guds vilje, og så etterpå bestemmer om vi vil gjøre det som er Guds vilje eller ikke. Det er som regel tvert imot: Bare når vi sier et klart ja til å gjøre Guds vilje, gir han klarhet i hva som er hans vilje. 

I Bibelens salmer lyder denne fine bønnen: «Lær meg, Herre, din vei!» Men den blir straks fulgt av denne innstillingen: «Jeg vil vandre i din sannhet.» Det er umulig å se Guds ledelse hvis vi ser etter og egentlig ønsker oss noe annet. Og det er viktigere å bli kjent med lederen vår enn å kjenne veien i ett og alt på forhånd. 

Ser vi at vi er «Guds verk, skapt i Kristus Jesus til gode gjerninger, som Gud forut har lagt ferdige, for at vi skal vandre i dem», da blir Guds ledelse noe naturlig og lite stressende. 

Gud har gjennom Kristus og hans ord gitt oss en rekke svar og prinsipper å navigere etter, han har kastet lys over en rekke spørsmål. Da kan vi rolig gå inn gjennom dører som åpner seg foran oss. 

Vi trenger ikke se en kilometer fram. Det er nok med neste skritt. 

Om vi så synes vi er plassert på sidelinjen for en stund, så vet Gud hva han gjør. 

Vi trenger ikke tvile på Guds hjerte, selv om vi ikke alltid forstår hans hånd. 

Gud har skapt deg slik du er, for å bruke deg slik han har planlagt. 

«Han som kan stormen binde og bryte bølgen blå, han skal og veien finne, den vei hvor du kan gå.»

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding