Gi en gave
Skadd, men verdifull
Foto: Jasmin Ne/Unsplash

Skadd, men verdifull

Et gammelt eventyr forteller om en hustjener som hadde to store krukker. De hang i hver sin ende av et langt åk han bar på skulderen.

Den ene av krukkene hadde en sprekk i seg. Da tjeneren hadde fullført sin lange vandring fra bekken til sin herres hus, var den skadde krukken bare halvfull. Den andre krukken var perfekt og alltid like full av vann. 

Dermed leverte hustjeneren hver eneste dag en og en halv krukke med vann til sin herres hus. Den fullkomne krukken var stolt av det den fikk til, men den stakkars skadde krukken var skamfull over at den ikke var flink nok, og at den bare klarte det halve av hva den var laget for. 

Etter to år med svikt og nederlag, snakket den skadde krukken med tjeneren en dag ved bekken. 

«Jeg skammer meg over meg selv, og jeg vil be deg om unnskyldning,» 

«Hva skammer du deg for?» spurte tjeneren. 

«I løpet av disse to årene har jeg vært i stand til å levere bare et halvt innhold, fordi sprekken i min side gjør at vann lekker ut hele veien opp til din herres hus. På grunn av mine mangler får ikke du fullt utbytte av arbeidet ditt.» 

Tjeneren svarte: «Når vi nå går tilbake til min herres hus, vil jeg at du skal legge merke til de vakre blomstene langs stien.» 

Da de så gikk opp stien, la den skadde krukken merke til de nydelige villblomstene langs kanten av stien. 

Da de kom frem til huset, sa tjeneren til krukken: «La du merke til at blomstene bare vokste på din side av stien, ikke på den andre krukkens side? Det er fordi jeg alltid har visst om skaden din, og jeg har utnyttet den. Jeg sådde blomsterfrø på din side av stien, og hver dag når vi vandrer tilbake fra bekken, har du vannet dem. Gjennom to år har jeg kunne plukke vakre blomster til å pryde min herres bord med.» 

Hver og en av oss har skader og svakheter. Men hvis vi stiller oss til disposisjon for Herren slik vi er, kan Han bruke våre svakheter til å pryde sin Fars bord. 

Da Paulus en gang skrev om evangeliet, det levende vannet som kan fornye mennesker, brukte han dette bildet: «Men vi har denne skatt i leirkar, for at den rike kraft skal være av Gud og ikke fra oss selv.» 

Kan det tenkes at din svakhet er Guds mulighet i denne verden? Kan han bruke deg til noe som de fullkomne er udugelige til? 

I Salmenes bok står det: «De blir rikelig mettet av det gode i ditt hus, og av dine gleders strøm gir du dem å drikke.» 

Jeg vet at jeg selv mange ganger har fått velsignelse av mennesker med åpenbare feil og svakheter. De har avspeilet Guds storhet gjennom noe skrøpelig. 

Lidelsesmesteren Job sa det slik en gang til Gud: «Jeg vet at du kan alt, og at ingen plan er umulig å gjennomføre for deg.» 

Den allmektige viser sin allmakt ved å gjennomføre umulige prosjekter – umulige for oss, men ikke for han som er ekspert i å bruke skadde krukker – brodne kar. Så har han gode planer også for deg.

OPM083
 

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding