Gi en gave

GRUNNVOLLEN

Den indisk-amerikanske evangelisten Ravi Zacharias reiser rundt og holder foredrag for studenter, han taler i radio og skriver bøker. En dag tok han drosje til en forelesning ved et universitet i staten Ohio. De passerte da noe som het Wexner kunstsenter.

Drosjesjåføren sa: «Dette er en ny kunstbygning ved universitetet her. Det er en fascinerende bygning som skal stå i stil med det postmoderne synet på virkeligheten.» 

Bygningen har ikke noe samlet mønster. Trappene fører ingen steds hen. Stolper støtter ikke opp noe. Arkitekten formet bygningen slik at den skulle speile livet. Den leder deg ingen steder og er tankeløs og meningsløs. 

Ravi Zacharias vendte seg til mannen som beskrev bygningen og sa: «Gjorde de det samme med grunnmuren?» 

Han lo. «Nei, du kan ikke tenke slik om grunnvollen. Du kan bygge mye rart og merkelig, men grunnvollen må være i orden.» 

Og Ravi sier videre: «Du kan ha mange slags tilfeldige tanker som virker helt greie, og du kan forsvare et syn på verden som overhodet ikke er fornuftig. Men så snart du begynner å ødelegge grunnvollen, får du oppleve alvorlige følger. Nettopp i vår tid er grunnvollen truet, grunnvollen for vår kultur og sivilisasjon er alvorlig i fare,» sier Ravi Zacharias. 

Vår egen forfatter Sigurd Hoel ble intervjuet i en avis kort før sin død i 1960. Da sa han: 

«Kast kristendommen over bord, og mennesket innsetter fetisjdyrkelsen i stedet. Hva enten kristendommen er sann eller ikke – som åpenbaring – så tyder alle tegn på at Europa i dag ikke tåler å bli avkristnet.» 

Det er en stor og viktig verdi som heter grunnvollen, enten det handler om en bygning eller en sivilisasjon. Den grunnvollen som kristendommen er, må ikke bli borte for oss på veien. 

I Bibelen står det: «Når grunnvollene nedbrytes, hva makter da den rettferdige?» 

De som hater kristendom, hvorfor vil de ikke bo i land der kristendom ikke fins? 

Der de kristne verdiene får danne grunnlaget for lovverk og tenkning, blir det godt og fritt for menneskene å bo. 

«Rettferd og rett er din trones grunnvoll,» står det i Bibelen. Rettferdighet og rett er grunnlaget i det vi kaller rettsstaten. Der slike idealer holdes oppe, kjenner folk seg trygge i sitt daglige liv, og der vil de gjerne leve. 

Likevel blir alle grunnvoller i denne verden mangelfulle og sviktende når det kommer til stykket. 

Derfor står det om en av de gamle troens helter at «han ventet på staden med de faste grunnvoller, den som har Gud til byggmester og skaper». 

Og den vise kong Salomo sa: «Når en storm farer fram, så er den ugudelige ikke mer. Men den rettferdige har en evig grunnvoll.» 

Jesus snakket om å bygge sitt livs hus på fast fjellgrunn, for da står huset trygt når vannflommen kommer. 

Grunnvollen må uansett være solid.

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding