Gi en gave

DRØMMER

En dag kom jeg over fortellingen om en mann som fikk en stor mulighet, men gikk glipp av den. Arthur var ofte sammen med sin venn Walt.

Denne Walt hadde en stor drøm og evnen til å gjennomføre den. Men Arthur ville ikke ha så mye med drømmen til Walt å gjøre, og slik gikk han glipp av en historisk sjanse. 

Mannen med drømmen het altså Walt, og en dag tok han vennen sin med på en kjøretur ut på landet. De svingte av fra hovedveien, kjørte gjennom områder med tett skog og kom til noen ubebodde sletter. Det gikk noen hester på beite her, og rundt omkring var det enkelte mer eller mindre falleferdige hus. 

Walt stoppet bilen, gikk ut og begynte med stor innlevelse å beskrive hva han tenkte på å bygge opp nettopp her. Nå ville han at vennen Arthur skulle kjøpe landområder som lå ved siden av dette prosjektet. På den måten kunne Arthur bli med på denne drømmen fra begynnelsen av. 

Men Arthur tenkte for seg selv: Hvem i all verden vil kjøre fire mil for å komme fram til et så sinnssykt prosjekt? Her trengs alt: vann, kloakk, veier, infrastruktur. 

Men Walt sa: – Jeg skal ta meg av hovedprosjektet. Det vil kreve alle de pengene jeg har. Men landet ved siden av, der vi står nå, vil om noen år bli fullt av hoteller, restauranter og utstillingsområder, der folk kan bo mens de tilbringer hele ferien sin i fornøyelsesparken min. Jeg vil at du skal være den som først får tilbudet om å kjøpe disse landområdene omkring parken min, for i løpet av de neste fem årene vil verdien av dem øke mange hundre ganger. 

– Hva kunne jeg si? forteller Arthur i dag. – Jeg visste at Walt tok feil. Jeg visste at denne drømmen hans hadde fratatt ham all sunn fornuft. Jeg antydet at jeg hadde lite penger, men at jeg kanskje kunne gå inn senere. 

Walt sa da: – Du har sjansen nå. Slipper du drømmen, vil andre gripe muligheten. 

Slik gikk det til at Arthur Linkletter mistet sjansen til å kjøpe all eiendom som lå rundt det som kom til å bli Disneyland i Amerika. For mannen med drømmen var Walt Disney. Og drømmen hans ble til virkelighet. 

Ja, det er lov å ha drømmer. Og de beste får du når øynene er vidt åpne. 

Den gode drømmeren ser noe som ingen andre ser, han sikter og treffer. 

Bibelen forteller om en mengde drømmer, langt over hundre. 

Noen ganger viser Gud sin vilje i drømmene. Da er meningen helt klar. Men når vi nå har fått Bibelen, har vi Guds vilje der, og vi trenger ingen nye åpenbaringer om sannheten. Enkelte rare, religiøse drømmer kan føre oss på villspor. 

Men det er lov å ha drømmer i betydningen visjoner, planer og prosjekter. 

Ja, vi blir fattige om vi ikke har noe å se fram mot, mål som vi vil prøve å nå. 

Mange seiler bare med strømmen mens de synger: «Det som skjer, det skjer.» 

Men det går an å virkeliggjøre de gode, konstruktive drømmene, gripe de gode anledningene. 

De kan bringe verdier vi ikke må miste.

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding