Gi en gave

DJERVHET

Det hendte i 1998. To gutter med pistol løp inn i skolebygningen til Columbine High School i Colorado og drepte tretten medelever. Åtte av dem var personlige kristne, og morderne var spesielt ute etter dem.

En av dem som ble drept, var Cassie Bernell, en syttenåring med langt, lyst hår. Hun hadde ønsket å klippe håret slik at det kunne brukes til parykker for kreftpasienter. Hun var blitt en kristen to år før, da hun var blitt radikalt omvendt etter å vært involvert i okkulte aktiviteter. Hun ble beskrevet som «et lys for Kristus» på skolen, og hun hadde Bibelen med seg overalt. 

Den forferdelige dagen satt hun på skolebiblioteket og leste i Bibelen. En av morderne pekte med pistolen mot henne og sa: «Tror du på Gud?» «Ja, det gjør jeg,» svarte hun. «Hvorfor?» Så ble hun skutt før hun fikk svart. 

Klassekameraten Mickie Cain sa senere til Larry King på fjernsynskanalen CNN: «Hun sto helt og fullt fram for Gud.» 

Den kvelden hun ble myrdet, fant Cassies bror Chris et dikt hun hadde skrevet bare to dager tidligere. I dette diktet sto det blant annet: «Samme hva det koster, vil jeg være en som lever i det friske, nye livet som de har fått som er blitt levende fra de døde.» 

Cassie virkeliggjorde en gammel verdi som ikke må bli borte for oss: en ekte djervhet. I Bibelen leser vi om en engel som viste seg for den unge mannen Gideon. Engelen hilste ham slik: «Herren er med deg, du djerve kjempe!» Gideon var verken modig eller djerv der og da. Men Gud fikk komme inn i livet hans og gi ham den djervheten som han trengte for en stor oppgave i sin tid. 

I salmeboken finner vi følgende vers av Einar Billing:
 
Vinn over din hang til å nøle! 
Fatt mot! og ditt hjerte skal føle 
Den himmelske fred som forblir. 

Midt i djervheten kan du komme til å oppleve fred og trygghet. 

Én har sagt at det er bedre å prøve noe og ta feil, enn å prøve ingenting og lykkes. Resultatet blir kanskje det samme, men du blir ikke den samme. Vi vokser alltid mer gjennom nederlag enn ved å seire. 

Da Jesus var her i verden, visste han at han måtte gå veien gjennom lidelse og død. Han sa: «En dåp har jeg å døpes med, og hvor jeg gruer til den er fullført!» Jesus visste at en hard og vanskelig periode lå foran ham. Det ville komme til å koste. 

Men det var en nødvendig etappe å fullføre om han virkelig skulle bli redningsmann for verden. Derfor var han djerv og modig, selv om han gruet seg. 

I de fleste tilfeller vet vi ikke hva som ligger foran, og hva som vil kreves av oss. Da går vi i tro. 

Tro er sjelens djervhet til å gå lenger enn troen kan se. 

Det er vel verdt å ta med seg, det den 17 år gamle Cassie sa like før hun døde: 

«Samme hva det koster, vil jeg være en som lever i det friske, nye livet som de har fått som er blitt levende fra de døde.» 

Det kaller jeg djervhet.

Vi vil vise omsorg for hele mennesket og forkynne evangeliet om frelse ved troen på Jesus, med et særlig fokus på områder som er stengt for tradisjonell misjon. Vi gjør det gjennom målrettet bruk av elektroniske og digitale medier nasjonalt og internasjonalt.

Gi en gave

Kontakt oss

38 14 50 20

Bergtorasvei 120,
4633 Kristiansand

post@norea.no

Kontonummer: 3000.63.49494

Vipps-nr: 74066

Send oss en melding